Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 041 230 40 81
E-MAIL: starosta@zborovnadbystricou.sk

Vyberte váš jazyk

31933490 2009322636052602 3873901389633552384 oV obci Zborov nad Bystricou sa dňa 3.5.2018 konala Okresná prehliadka speváckych seniorských skupín pod názvom „Znie pieseň naša“. Organizátorom tohto jubilejného desiateho ročníka bola Okresná organizácia jednoty dôchodcov Čadca, obec Zborov nad Bystricou a miestna Základná organizácia jednoty dôchodcov.

Na prehliadke sa zúčastnilo 18 skupín, čo predstavovalo 211 účinkujúcich. Pán starosta obce Juraj Hlavatý privítal hostí. Prítomným sa prihovorila predsedníčka miestnej Organizácie jednoty dôchodcov pani Hanka Homolová a predsedníčka Okresnej organizácie jednoty dôchodcov v Čadci pani Gitka Ďurišová. Po milých slovách zaznela pieseň Ej, Bože, prebože, ktorá sa radí medzi klenoty zborovského folklóru. Zaspievala ju Janka Fojtíková a dve členky FSk Zborovanka – Hanka Pupíková a Božka Bukovanová. Nasledovali vystúpenia speváckych seniorských skupín.

Po vystúpeniach sa organizátori prehliadky (starosta obce Juraj Hlavatý, predsedníčka miestnej Základnej organizácie jednoty dôchodcov Hanka Homolová a predsedníčka Okresnej organizácie jednoty dôchodcov v Čadci Gitka Ďurišová) poďakovali účinkujúcim a všetkým, ktorí sa podieľali na príprave a priebehu prehliadky. Vedúcich skupín obdarovali milým darčekom. Gitka Ďurišová uviedla, že prehliadka nie je súťažná a tak sa stalo tradíciou, že na Krajskú prehliadku speváckych seniorských skupín postupuje skupina z tej obce, v ktorej sa koná okresná prehliadka. Okres Čadca bude na krajskom kole reprezentovať FSk Zborovanka zo Zborova nad Bystricou a za okres Kysucké Nové Mesto bude vyslaná na kraj FSk Lučina z Dolného Vadičova.


Veríme, že účinkujúci budú mať pekné spomienky na našu obec.

 

region mala fatraeuressnowparadisepasportmojekysuce logo