Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 041 230 40 81
E-MAIL: starosta@zborovnadbystricou.sk

Vyberte váš jazyk

IMG 20200929 122857Prameň sa nachádza v časti nazývanej Fojtov potok, ktorý patrí do CHKO KYSUCE. Mnohí ľudia v tejto lokalite vyhľadávajú pramene vody, lebo sa traduje, že je liečivá. Chodia k prameňom každý víkend a niektorí aj častejšie, pestujú turistiku a vodu si prinášajú aj do domácností.

PRAMEŇ HLADNÁ VODA - Charakteristiku vody udáva BOR, LITIUM a VÁPNIK. Je to voda hojivá, dezinfekčná, protizápalová. Pôsobí veľmi blahodarne na všetky kožné ochorenia. Tlmí bolesť, čistí krv, ukľudňuje nervovú sústavu. Má priaznivý vplyv na srdcovú činnosť, pôsobí preventívne proti bujneniu (proti nádorovo), pôsobí hojivo na očné neduhy.

V októbri tohto roka sme dokončili obnovu a údržbu prameňa, ktorá bola financovaná zo zdrojov Oblastnej organizácie cestovného ruchu Malá Fatra. Čaká nás ešte obnova celého náučného chodníka, ktorý chceme zatraktívniť a doplniť ďalšími prvkami, ktoré prilákajú do tejto lokality nových turistov. Zároveň pracujeme na značkovaní trasy, ktorá prepojí chodník s Veľkou Račou.

Tešíme sa na návštevu, ktorú zrealizujete práve do tejto oblasti.

region mala fatraeuressnowparadisepasportmojekysuce logo