Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 041 230 40 81
E-MAIL: starosta@zborovnadbystricou.sk

Vyberte váš jazyk

deti mani 1A: Organizácia vzdelávacieho procesu v MŠ
Materská škola bude na základe rozhodnutia MŠVVaŠ a zriaďovateľa v prevádzke od 1.6.2020. Mení sa prevádzka MŠ. Materská škola bude otvorená od 6.30 hod do 15.30 hod. Rodičia môžu priviesť iba nahlásené deti v čase od 6.30 hod do 8.00 hod.

 

Rodičia dodržujú pokyny povereného personálu pri vstupe do MŠ. (určujú počet osôb v šatni MŠ, uskutočňujú zdravotný filter pri vstupe do priestorov MŠ, v prípade pozitívnych príznakov majú právo zakázať vstup takýchto osôb do priestorov MŠ). Každý kto vstupuje do priestorov MŠ sa podrobí meraniu teploty a dezinfekcii rúk. (V prípade zvýšenej teploty (u detí 37,5 °C a u dospelých 37,5 °C) a ďalších príznakov – kašeľ, infekcia dýchacích ciest; nebude umožnený vstup do MŠ). Vyzdvihnúť dieťa je možné v čase od 15.00 hod do 15.30 hod. Dieťa vodí do školy iba osoba, ktorá žije s dieťaťom v spoločnej domácnosti. Žiadame rodičov o dodržiavanie bezpečných vzdialeností (2 m) pred vchodom do škôlky. Rodičia aj deti nosia vo všetkých priestoroch MŠ rúško. Deti si môžu zložiť rúško pri vstupe do svojej triedy. Odložia si ho na miesto, ktoré určí príslušný pedagogický zamestnanec.

B: Povinnosti zákonného zástupcu
1. Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko – epidemiologických opatrení pri privádzaní dieťaťa do materskej školy, počas pobytu v šatňovom/vstupnom priestore materskej školy a pri odvádzaní dieťaťa z materskej školy (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk).
2. Dodržiava pokyny personálu pri vchode do škôlky.
3. Odovzdáva dieťa výhradne zamestnancovi, ktorý dieťa prevezme až po zmeraní teploty a na základe záveru ranného zdravotného filtra.
4. V prípade podozrenia (zvýšená teplota, kašeľ, a ďalšie príznaky COVID-19) poverený personál dieťa nepreberie.
5. Do šatne rodič vstupuje s nasadeným rúškom a po dezinfekcii rúk len na nevyhnutne krátky čas.
6. Predkladá pri prvom nástupe dieťaťa do materskej školy, alebo po každom prerušení dochádzky v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že dieťa neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie pdfPísomné vyhlásenie
7. Zákonný zástupca zabezpečí umiestnenie rezervného rúška svojho dieťaťa do jeho skrinky alebo na miesto na to určené zamestnancom materskej školy.
8. Nie je dovolené deťom priniesť si vlastné hračky do škôlky.
9. V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID_19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.
10. Zákonný zástupca je povinný dodržiavať ďalšie nariadenia Úradu verejného zdravotníctva a riadiť sa pokynmi riaditeľa školy pri organizácii vzdelávacieho procesu v materskej škole.

C: Ďalšie informácie
Rodičia predškolákov prinesú deťom fľašu na pitný režim. Prosíme rodičov aby vysvetlili deťom zmenený režim v MŠ (nosenie rúšok, meranie teploty, dezinfekcia rúk, zákaz nosenia hračiek, sladkostí a ďalších vlastných vecí do MŠ). Náhradné rúško je treba doniesť v označenom vrecku s menom dieťaťa. Žiadame rodičov, aby neposielali do MŠ choré (nedoliečené) deti (nielen COVID-19)! Ak je rodina v karanténe (napr. jeden rodič sa vrátil zo zahraničia) dieťa počas karantény nesmie navštevovať MŠ.

V Zborove nad Bystricou, dňa 26.5.2020.

PaedDr. Milan Križan, riaditeľ školy

region mala fatraeuressnowparadisepasportmojekysuce logo