Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 041 230 40 81
E-MAIL: starosta@zborovnadbystricou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb 89786187 10215477587364890 6700306014354276352 o „Náš život sa podobá vetru. Všetko rýchlo plynie, všetko sa náhli. Ak nemáte lásku k Bohu, ste chudobní ako žobráci. Ste ako strom bez kvetov a bez ovocia.“ (Jean Maria Vianney)

V sobotu 07. marca 2020 sme v Cabaj-Čápore povedali posledné zbohom, odprevadili na poslednej ceste a vzdali úctu vzácnemu a výnimočnému človeku Mons. Ľudovítovi Balážimu, ktorý celý svoj život zasvätil Bohu a venoval ho svojim veriacim.

 

Počas 33 ročného pôsobenia v našej obci bol prepojený s každou rodinou pri udeľovaní viacerých sviatostí. Stovky z nás prijali z jeho rúk sviatosť krstu, priviedol nás k 1. sv. prijímaniu, bol pri nás keď sme prijali sviatosť birmovania, stovkám dvojíc požehnal pri sviatosti manželstva dával pomazanie chorým a mnohých našich predkov odprevádzal na poslednej ceste.

Bol a zostane veľký človek – kňaz, pretože jeho zásluhou sa podaril v našej obci zázrak, postaviť kostol, ktorý je dominantou nie len našej obce, ale i celého regiónu. Vždy hovorieval, že by nedokázal bez Zborovanov postaviť náš chrám. Pravda je však taká, že Zborovania by nedokázali postaviť tento kostol bez neho.

Drahý náš Mons. Baláži, v sobotu 07. marca 2020 sme Vás odprevadili z pozemského života do Pánovho domu a aj touto cestou Vám chcem v mene svojom, ale i v mene všetkých spoluobčanov a farníkov úprimne „Pán Boh zaplať“!!! Nech sa Vám náš Milosrdný otec na nebesiach odplatí za Váš kňazský život na Kysuciach, nech Vás odmení za Vašu dušpastiersku službu. Vďaka za Vaše pôsobenie v našej obci, v ktorej ste zanechali duchovné i hmotné dielo v podobe kostola Nepoškvrneného Počatia Panny Márie, ktorý nám slúži v našom duchovnom živote.

Odpočívajte v Kristovom pokoji.

                                                              Juraj Hlavatý, starosta obce Zborov nad Bystricou

 

region mala fatraeuressnowparadisepasportmojekysuce logo