Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 041 230 40 81
E-MAIL: starosta@zborovnadbystricou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb 149682 seniori clanokWNakoľko v posledných týždňoch v okresoch Čadca a Kysucké Nové Mesto dochádza doposiaľ neznámym páchateľom k podvodným telefonátom prevažne na senioroch za účelom vylákania finančnej hotovosti Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Čadci žiada o pomoc občanov a ich spoluprácu.

 

V uvedenom telefonáte sa neznámy páchateľ prevažne predstaví ako doktor alebo sestrička a uvedie adresátovi, že jeho syn alebo vnuk mal dopravnú nehodu. Ďalej v telefonáte uvedie neznáma osoba, že syn alebo vnuk nemá vážne zranenia, ale spôsobil druhému účastníkovi dopravnej nehody, zväčša dieťaťu, vážne zranenia. V telefonáte neznáma osoba taktiež uvedie, že syn alebo vnuk práve dostáva infúzie a následkom rôznych zranení nemôže rozprávať, pričom je potrebné, aby adresát poslal finančnú hotovosť vo výške niekoľko tisíc eur, ktoré sú potrebné na operáciu údajného druhého účastníka dopravnej nehody. Pričom peniaze neznáma osoba vyláka od adresáta tak, že pošle pre peniaze údajného rodinného príslušníka údajne zraneného účastníka dopravnej nehody osobne k adresátovi alebo rôznou manipuláciou donúti adresáta, aby si vybral zo svojich úspor ihneď finančnú hotovosť a tú im zaslal cestou Slovenskej pošty cez službu Western Union na ich účet, alebo prostredníctvom banky na vopred nadiktované číslo účtu, pričom adresátovi počas telefonátu neznáma osoba hovorí, že všetko nech si nechá pre seba a nech nikomu o tom nerozpráva lebo to je tajné a nesmie o tom vedieť polícia.


Preto prosíme občanov, ak by sa vyskytol u nich takýto podobný telefonát, aby nikomu nedávali peniaze, nič neplatili a ihneď kontaktovali svojho rodinného príslušníka, ktorý mal údajnú dopravnú nehodu, aby si túto skutočnosť overili a ihneď treba zavolať na políciu Slovenskej republiky na linku 158.

 

Za spoluprácu vopred ďakuje Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Čadci.

region mala fatraeuressnowparadisepasportmojekysuce logo