Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 041 230 40 81
E-MAIL: starosta@zborovnadbystricou.sk

Vyberte váš jazyk

IMG 2075Obec Zborov nad Bystricou pripravila dňa 19.8.2017 v Staviskách súťaž vo varení kotlíkového guláša „ In memoriam Anny Válkovej“. Toto podujatie sa konalo pod záštitou starostu obce Juraja Hlavatého. Na druhom ročníku tejto súťaže sa stretli tímy zo Zborova nad Bystricou (6), z Oravskej Lesnej(3), z Krásna nad Kysucou, zo Skalitého, z Čadce a zo Žiliny.

Porotu tvoril predseda poroty Ľuboš Ďurana – poslanec OZ Zborov nad Bystricou a štyria členovia: Jozef Grapa – primátor mesta Krásno nad Kysucou, Marek Majdiš – starosta obce Oravská Lesná, Peter Škor – správca farnosti Zborov nad Bystricou a Vlasta Podoláková – poslankyňa OZ Zborov nad Bystricou. Porota udelila tri miesta za guláš, kde hodnotila chuť, farbu, konzistenciu a vôňu finálneho produktu. Všetkým ostatným tímom udelila rôzne ocenenia. Cenu diváka určili návštevníci.

Po náročnom rozhodovaní verdikt poroty znel:
1.miesto – Klub dôchodcov, Zborov nad Bystricou
2.miesto – Lesniacki seniori, Oravská Lesná
3.miesto – Železiarstvo Hammer, Krásno nad Kysucou
Cena za najlepšie pohostenie – Správa ciest ŽSK, Čadca
Cena za najväčšie množstvo gulášu – Obec Skalité
Cena za čisto ženský kolektív – OÚ Zborov nad Bystricou
Cena za čisto mužský kolektív – DDR, Zborov nad Bystricou
Cena za čistotu a poriadok pri varení – TES – Media, Žilina
Cena za rodinnú súdržnosť – Fajnšmekri, Zborov nad Bystricou
Cena za snahu, nadšenie a kreativitu – Ochotnícke divadlo Driak, Zborov nad Bystricou
Cena za atmosféru a dobrú náladu – Guláš Matiáš, Oravská Lesná
Cena za kreatívne oblečenie – FSk Zborovanka, Zborov nad Bystricou
Cena starostu obce Zborov nad Bystricou – Súrodenecké trio, Oravská Lesná
Cena diváka – Správa ciest ŽSK, Čadca

Výbornú atmosféru na tomto podujatí umocnil aj kultúrny program, v ktorom vystúpila Miška Martykanová zo skupiny Koma, súrodenci Kristínka a Patrik Jánošíkovi, Peťka Pišteková a DFS z Oravskej Lesnej. O ozvučenie akcie sa postaral Edo Koprna. Sprievodným podujatím tejto akcie boli Cyklopreteky „ Kysuce – Orava cez kopec“ a rôzne zábavné atrakcie. Vďaka patrí všetkým sponzorom, ktorí sa postarali o hodnotné ceny súťažné tímy.

Svojou návštevou nás poctil predseda ŽSK Juraj Blanár, primátor mesta Krásna nad Kysucou Jozef Grapa a starosta obce Oravská Lesná Marek Majdiš. Okrem nich sa prihovorila účastníkom aj predsedníčka ZO SZTP a ZPCCH Anna Droščáková zo Zborova nad Bystricou, ktorá vyzdvihla plodný život zosnulej predsedníčky Anny Válkovej, na počesť ktorej sa táto akcia konala a jej pamiatku sme si uctili minútou ticha.

Ak sa Hanka Válková  tam z hora na nás pozerala, tak sa určite potešila veselej nálade a usmiatym tváram, lebo aj ona bola veselá a mala rada príjemné stretnutia.Je potešiteľné, že súťažiace tímy sa už teraz tešia na ďalší ročník súťaže a my sa tešíme na nich.
                                                                         

region mala fatraeuressnowparadisepasportmojekysuce logo