Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 041 230 40 81
E-MAIL: starosta@zborovnadbystricou.sk

Vyberte váš jazyk

prichod mikulasa 2016Príjemnú mikulášsku atmosféru dotvárali počas celého sobotného dňa vianočné trhy a aróma chutných špecialít z obecnej zabíjačky, ktoré pripravovali poslanci obecného zastupiteľstva. Každý gurmán si tu našiel niečo zo svojej slasti a mal možnosť ochutnať zo špecialít ako napríklad kapustnica, jaternice, klobásy, tlačenka, chlieb s masťou a cibuľou.

Samozrejme, že v zime, ktorá vládla, nechýbal ani vianočný punč.

Asi všetky deti, ale určite aj veľa dospelákov sa teší na príchod Svätého Mikuláša. Do našej obce zavítal v sobotu 3.12.2016. Jeho prvá zastávka bola v našom kostole Nepoškvrneného Počatia Panny Márie, kde ho privítal p. farár. Deti ktoré ho potešili peknými básničkami, boli odmenené sladkým balíčkom. Následne Mikuláš so všetkými prítomnými spoločne rozsvietili vianočný stromček pri kostole a celú vianočnú výzdobu v obci. Jeho putovanie ďalej viedlo na koči a spoločne so svojimi pomocníkmi – čertom a anjelmi sa previezli do miestnej časti Staviska. Príjemným prekvapením bolo nádherne vyzdobené javisko a množstvo detí, ktoré obdaroval balíčkom sladkostí.

Rozžiarené detské očká a spokojnosť v tvárach ľudí bola najväčšou odmenou pre Mikuláša a pre celý kolektív, ktorý túto akciu organizoval.

region mala fatraeuressnowparadisepasportmojekysuce logo