Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 041 230 40 81
E-MAIL: starosta@zborovnadbystricou.sk

Vyberte váš jazyk

P7221675Pred troma rokmi sa v našej obci doslova prepadla pred zrakom ľudí autobusová zastávka v časti pod Rubáňom. Nepríjemná udalosť bola spôsobená prepadom chodníka, ktorý vedie ponad Hažov potok. Pre nás vznikla komplikovaná situácia, ako ďalej postupovať.

Vybudovať zastávku na pôvodnom mieste, t.j. nad korytom miestneho Hažovho potoka, by bolo finančne náročné, a taktiež by boli náročné rokovania so správcom toku, ktorým je Povodie Váhu. Čas rýchlo plynul a obyvatelia z tejto časti očakávali riešenie, pretože v nečase, pri čakaní na autobus, museli stáť pod holým nebom. Veľkým problémom bola miestna komunikácia a potraviny COOP Jednota, ktoré so zastávkou spoločne susedia. Veľakrát sa stávalo, že zásobovacie autá zneprejazdnili miestnu cestu a občania s osobnými vozidlami čakali na uvoľnenie prejazdu 15 až 30 minút.  Ale ako sa hovorí, každá námaha a čas prinesú svoje ovocie a nám sa podarilo vyriešiť všetky problémy, ktoré so spomínanou autobusovou zastávkou a zásobovaním potravín vznikali.

Vďaka pánovi Kuricovi, ktorý bol ochotný poskytnúť pozemok susediaci so starou autobusovou zastávkou, rozšírime miestnu komunikáciu, vybudujeme novú zastávku, malé parkovisko i mini oddychovú zónu. Dokončenie tohto areálu predpokladáme na konci októbra 2016. Všetky práce si obec vykonáva svojpomocne.

Autobusové zastávky v našej obci postupne renovujeme od roku 2011. Okrem zastávky, ktorú teraz začíname stavať, nám ostane zrenovovať už iba jednu. Ich architektúra je v modrenom štýle, s prvkami prispôsobenými dominante obce, a to miestnemu kostolu. Dominantou zastávky je šikmá stena, v ktorej sú umiestnené vitrážové okná zobrazujúcej historické zvyky zanechané našimi predkami.

                                                                            

                                                                                                PaedDr. Juraj Hlavatý
                                                                                                     starosta obce

region mala fatraeuressnowparadisepasportmojekysuce logo