Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 041 230 40 81
E-MAIL: starosta@zborovnadbystricou.sk

Vyberte váš jazyk

5312 1

Srdečne Vás pozývame

na Súťaž vo varení kotlíkového guláša:

,,In memoriam Anna Válková" - 1. ročník.

 

 

 

Organizačné pokyny, pravidlá a priebeh súťaže:
Súťaže sa môžu zúčastniť 2 až 6 členné družstvá, môžu byť rodinné, firemné, obecné, medzinárodné, bez ohľadu na vek, rasu, náboženstvo, bydlisko... Družstvo môže mať názov, takisto môže využiť na svoju propagáciu plagáty, reklamné oblečenie (tričká, zástery, šiltovky, atď.), originalita bude zohľadnená v celkovom hodnotení. Všetky suroviny a ingrediencie potrebné na varenie guláša, kotlík a všetko potrebné náradie si zabezpečia súťažné družstvá samé a na svoje náklady. Organizátor zabezpečí miesto pre varenie, so stolom a stoličkou, prístup k pitnej vode, vrecia na odpad a drevo.

Varí sa 3  až 10 l guľášu, druh mäsa je ľubovoľný, držky sa nevylučujú, doba varenia je cca 5 hodín. Družstvo pripraví guláš podľa vlastného receptu a z vlastných surovín, pričom je na zvážení každého družstva, či mäso bude pripravovať priamo na mieste súťaže, alebo si ho pripraví dopredu. Ostatné suroviny musia súťažiaci vrátane čistenia pripravovať na mieste súťaže.

Množstvo hodnotiacej vzorky je cca. 0,33 l. V čase hodnotenia vzoriek guláša sa súťažiaci zdržujú vo svojom určenom priestore. Členovia poroty a súťažiaci počas hodnotenia nesmú spolu komunikovať. Zloženie hodnotiacej poroty: predseda – profesionálny kuchár, členovia poroty v počte predseda a 3 – 4 členovia poroty. V porote bude aj jeden náhodne vybraný návštevník. Členovia poroty hodnotia nezávisle na sebe spôsob varenia a finálny produkt, guláš (farbu, vôňu, chuť, konzistenciu a mäso).

Súťažiť sa bude aj o cenu diváka a to nasledovným spôsobom: Obec zabezpečí predaj lístkov na guľáš po 1,00 € pre divákov. Divák príde s lístkom k jednotlivým družstvám kde si ho vymení za jednu porciu gulášu. Ktoré družstvo bude mať najviac „ochutnávačov“, čiže získa od divákov najviac lístkov bude diváckym víťazom.  

                           
gulas 2016

region mala fatraeuressnowparadisepasportmojekysuce logo