Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 041 230 40 81
E-MAIL: starosta@zborovnadbystricou.sk

Vyberte váš jazyk

P2040338Deň 5. február 2016 je pre nás všetkých, obyvateľov Mesta Krásno nad Kysucou a Obce Zborov nad Bystricou, výnimočný. Výnimočný v tom, že môžeme ďakovať Pánu Bohu za to, že nášmu kňazovi Mons. Ľudovítovi Balážimu doprial zdravie, silu a Božie požehnanie dožiť sa krásneho životného jubilea 96 rokov. Kňaz je láskou Ježišovho Srdca a každý kňaz nesie v sebe i osobitné požehnanie. Veď v každom kňazovi prichádza k nám sám Kristus.

 

Sme nesmierne potešení, že náš čestný občan Mesta Krásno nad Kysucou a Obce Zborov nad Bystricou na nás nikdy nezabúda, tak ako i my nezabúdame na neho. Tento vzácny okamih si v mene občanov pripomenuli a svojou návštevou Mons. Balážiho poctili primátor mesta Ing. Jozef Grapa a starosta obce PaedDr. Juraj Hlavatý. Pri stretnutí sa náš oslávenec zaujímal o ľudí z našich farností,  ako i o vývoj v našich obciach a z jeho slov bolo cítiť ako má rád ľudí, nielen z našej farnosti ale všetkých Kysučanov. Aj po dlhšom čase s láskou spomína nielen na jednotlivcov, s ktorými sa častejšie stretával, ale na všetkých našich občanov, za ktorých sa častokrát  i modlieva.

V našich farnostiach pôsobil tento človek 33 rokov a dodnes patrí do našich rodín a osudov.  Počas svojho pôsobenia u nás žehnal kolísku i truhlu, manželstvo i katafalk. Vytvoril v nás nielen duchovné hodnoty, ale bol i kormidelníkom pri výstavbe Krasňanskej fary a Zborovského kostola. Pri jeho nohách ľudia skladali svoje najväčšie tajomstvá. Pred ním vylievali svoje slzy. Je človekom, ktorého slovo padalo do srdca s váhou Božej autority a prenikalo dušou  silou viery.

Drahý náš duchovný otec, v mene všetkých obyvateľov Mesta Krásno nad Kysucou a Obce Zborov nad Bystricou Vám ďakujeme za Kristovu lásku, ktorú ste nám odovzdávali a určite aj odovzdávate. Do ďalších rokov Vám vyprosujeme veľa Božích milostí a ochranu našej nebeskej Matky Panny Márie.  Pane Ježišu, prosíme Ťa, ochraňuj nášho duchovného otca a dopraj mu zdravia, sily a Tvojho požehnania.

                                  

                                                                       Ing. Jozef Grapa, primátor mesta
                                                                       PaedDr. Juraj Hlavatý, starosta obce

 

P2040335P2040339

region mala fatraeuressnowparadisepasportmojekysuce logo