Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 041 230 40 81
E-MAIL: starosta@zborovnadbystricou.sk

Vyberte váš jazyk

babatko 165585

...maličký anjel pri dverách stál,
nesiem vám šťastie - povedal,
nesiem vám dieťatko, prekrásne, milé
a s ním radostné a šťastné chvíle...

 

 

V nedeľu 29. novembra 2015 bolo v našej obci veselo. Tento slávnostný deň patril detičkám narodeným od novembra 2014 do októbra 2015. Do života ich slávnostne privítal starosta obce Juraj Hlavatý spolu s poslancami obecného zastupiteľstva. Kultúrny program začal uspávankou, ktorú zaspievala Janka Fojtíková v hudobnom doprovode Michala Haranta a prednesom básne od Božky Starečkovej. Pri tejto príležitosti bol urobený aj slávnostný zápis do pamätnej knihy. Rodičia si odniesli okrem pamätného listu aj vankúšik, kvet a malý darček. Program pokračoval vystúpením detičiek z materskej školy pod vedením učiteliek. 

Novonarodené detičky v obci Zborov nad Bystricou, ktoré sa zúčastnili na slávnostnom podujatí ,,Uvítanie detí do života": Laura Kovaľová, Michaela Pytlová, Simon Nečeda, Mia Gajdošová, Ivana Jedináková, Nina Kubaščíková, Mathias Droščák, Samuel Murgaš, Dominik Zátorský , Matúš Zuzčák, Michaela Smržová, Tomáš Martinek, Vanesa Jedináková


Milí rodičia,

veľa je na svete krásnych a drahých vecí. Svet v sebe skrýva obrovské poklady a skvosty, ale narodenie dieťaťa je tým najzázračnejším pokladom, najvzácnejším, najkrehkejším, najplnším kvetom lásky, ktorého omamujúca vôňa nevyprchá až do konca života rodičov. Táto chvíľa sa svojím obsahom vpíše hlboko do vášho vedomia. Mne pripadá milá povinnosť poblahoželať vám k narodeniu vášho dieťatka a úprimne ho privítať ako nového občana našej obce v mene svojom ale i v mene obecného zastupiteľstva.

V radostnom očakávaní privítali ste kvet nového života vo vašej rodine a dnes prichádzate podeliť sa s nami o vaše rodinné šťastie.Básnik August von Hoffman raz oslavne pri pohľade na vlastné dieťa povedal: "Koľko len toho jedna malá detská dušička zo svojho pohľadu sľubuje! Toľko nádeje nenájdete v celej jari.“ Istotne je aj pre Vás pohľad do očí Vášho dieťaťa dôvodom na radosť a novú nádej. Verím, že sa jemu i Vám bude v živote dariť. Som presvedčený, vážení rodičia, že vynaložíte všetko svoje úsilie, aby sa vám váš ružový púčik rozvinul do voňavej krásy, pre vaše potešenie, pre jeho šťastie a pre ozdobu našej obce.

Milí rodičia do vás vkladáme nádej, pretože to budete vy, ktorí budete počuť prvé slovo, uvidíte jeho nesmelé krôčiky, prvé padnutie. Budete to vy, ktorí s ním prebdiete noci pri jeho postieľke. Keď vyrastie, budete sa sním hrávať a zbierať kvety na rozkvitnutej lúke, čítať najkrajšie rozprávky a učiť rozoznávať dobré od zlého, učiť ho pravde, statočnosti, čestnosti a hrdosti a vštepovať mu pocit lásky k rodnej vlasti, rodisku.

Vážení rodičia, prostredníctvom vás ich v mene našej obce vítam do života. Želáme vám, aby sa vám i vašim deťom splnili všetky túžby a želania. Prajeme vám, aby sa výchova vašich detí stretávala vždy s úspechom, aby ste vo svojom rodinnom kruhu žili šťastne a aby ste mali zo svojich detí vždy len radosť.

 

                                                         PaedDr. Juraj Hlavatý
                                                       starosta obce

 

 

region mala fatraeuressnowparadisepasportmojekysuce logo