Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 041 230 40 81
E-MAIL: starosta@zborovnadbystricou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb ilustracia deti

Riaditeľstvo ZŠ s MŠ v Zborove nad Bystricou v zmysle zákona č. 245/2008 Z. z. (Školský zákon) a v zmysle VZN Obce Zborov nad Bystricou, oznamuje rodičom budúcich prvákov,

že zápis do 1. ročníka ZŠ pre školský rok 2024/2025 sa uskutoční dňa 16. apríla 2024 v čase od 12.00 hod do 16.00 hod. v hlavnej budove základnej školy.

 

Na zápis je potrebné prísť s dieťaťom a doniesť rodný list dieťaťa, občiansky preukaz rodiča, kartičku poistenca dieťaťa, ak je dieťa zdravotne postihnuté aj doklad o zdravotnom postihnutí a poplatok 15 EUR na zakúpenie pracovných zošitov pre budúcich prvákov.

 Na zápis je potrebné prísť s dieťaťom, ktoré k 31.08.2024 dovŕši šesť rokov a dosiahlo školskú spôsobilosť.

O prijatí alebo neprijatí dieťaťa do základnej školy vydá rozhodnutie riaditeľ školy do 15. júna príslušného kalendárneho roka.

 

V prípade ak dieťa po dovŕšení šiesteho roka veku nedosiahlo školskú spôsobilosť, riaditeľ Základnej školy s materskou školou rozhodne o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole (podľa predošlej legislatívy „Odklad povinnej školskej dochádzky“) na základe (§ 28a, ods. 3, školského zákona):

  • písomného súhlasu príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie,
  • písomného súhlasu všeobecného lekára pre deti a dorast
  • s informovaným súhlasom zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia.

Ak zákonný zástupca dieťaťa požiada o to, aby bolo na plnenie povinnej školskej dochádzky výnimočne prijaté dieťa, ktoré nedovŕšilo šiesty rok veku, je povinný k žiadosti predložiť súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast.

Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami spolu s písomnou žiadosťou (t. j. prihláškou) predkladá aj písomné vyjadrenie zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa.

Dieťa s trvalým pobytom na Slovensku si môže plniť povinnú školskú dochádzku aj v zahraničí, avšak musí byť riadne zapísané do kmeňovej školy na Slovensku. Zákonný zástupca musí písomne požiadať riaditeľa kmeňovej školy o povolenie plnenia povinnej školskej dochádzky v zahraničí.

Zborov nad Bystricou 15. 3. 2024

PaedDr. Milan Križan, riaditeľ školy.

 

 

pdfZápis detí do základnej školy 2024.pdf

Odkaz na EDUpage: https://zszborov.edupage.org/news/#1314

region mala fatraeuressnowparadisepasportmojekysuce logo